Saturday, July 13, 2013

Tunamullused (maasika)veinid


Mõlemad said eile villitud. 2011. aasta aromaatse pärmiga vein oli kangusega 14º. Värvilt sügavpunane.
Teine, mis sai universaalpärmiga tehtud, oli kanagusega 16º. Värvilt kahvatum, kuid sinna sai ka pooltooreid marju sisse.
Mõlemad olid magusad.

Täna sai see kangem vein sildistatud ja riiulitesse pandud. Teisele lubas üks hea inimene teha värvilised sildid, aga need saan kätte alles paari nädala pärast Poolas. 





Mekkisin ära ka 2011. aasta musta sõstra veini. Maitselt oleks nagu küps (jälle magus), aga käib praegu veel usinasti. Tõstsin ta soojemasse ruumi ja hakkan käima loksutamas: ehk saab kuu-paari pärast ära pudeldada.
Järgmiseks on plaanis tegeleda eelmise aasta õunaveinidega: vekkida ja villida. Eks hakkan tasakesi kuskilt otsast pihta.

20. nov. pakkusin seda kangemat maasikaveini sommeljeele. Tunnistas veini heaks: kõik maasikavenile omased maitse- ja aroominüansid joonistuvad selgelt välja.

No comments:

Post a Comment