Thursday, November 10, 2011

Maasikas unversaalpärmiga

Suve jätkudes oli maasikaid ikka veel palju. Ainult et nüüd olid nad juba tublisti väiksemad. Korjasin sekka päris palju pooltooreid. Kusagilt olin lugenud, et sellistest marjadest tehtud vein käib kauem, kuid on tugevama maitsega. Maitse osas peab paika.

  • Sai käivitatud 16.07.2011 
  • ca 6 kg marju, sealhulgas päris palju pooltooreid
  • 20-liitrine kääritusnõu
  • pisut alla 3 kg suhkrut (oli mingi koti põhi ja täpselt mõõta ei viitsinud)
  • universaalpärm
  • 24.09.2011 valasin ümber. Ikka jälle nii, et suurem osa sagust sai välja visatud, pisut jäi põhja. Maasikamaitse oli hästi tugev. Kui võtad lonksu veini, siis on tunne, nagu oleks küpse marja suhu pistnud. Maasikat oli ka järelmaitses veel tunda. Igal juhul meeldivam, kui päris küpsetest marjadest tehtud.
  • Ümbervalamisel lisasin 2 kg suhkrut

09.09
Täna maitsesin: tundub küps olevat. Eks näis, millal pudelitesse panen.

No comments:

Post a Comment