- ca 8-9 kg küpseid marju. Tampisin nad sodiks ja valasin kaevuveega üle. Jätsin seisma, kuni läks korralikult käärima ja siis kurnasin läbi.
- suhkrukogust ei mäleta ja ei kirjutanud ka üles
- aromaatne pärm
- 30 liitrine kääritusnõu. Plaan oli teha terake rohkem veini, aga tol hetkel polnud vabu pudeleid ja panin käima sellise rehnutiga, et kui mõned nõud vabaks jäävad, siis valan ringi kahte anumasse.
- 27.07.2011 sai ümber valatud kahte nõusse: 20-liitrisesse ja 15-liitrisesse. Muidugi sai siis ka 5 liitrit vett juurde pandud: see marjakogus oligi 30 liitri veini jaoks liiga suur. Enne ümbervalamist lisasin 3 kg suhkrut
- Sügisepoole, enne keldrisse viimist mekkisin. Tugev tihe vein, meeldiva maheda maasikamaitsega järelmaitses. Lisasin 20 l pudelile 1 kg suhkrut ja 15-liitrisele 0,7 kg.
Praegu on keldris valmib seal tasapisi :)
No comments:
Post a Comment