Sunday, August 12, 2012

Suvelõpu vein

Ehk siis nendest marjadest, mis on üle jäänud.


  • 9 liitrit karusmarju purustatud ja vees seista lastud (valdavalt mägitikrid, need pisikesed, tumepunased ja hästi magusad)
  • 15 liitri punase sõstra läbiaurutatud sodi
  • 1 liiter mullust arooniatõmmist (suhkruvaba)
  • 5 kg suhrkut
Kokku 24 liitrit virret 30l nõus. Mõne liitri jagu saab veel suvalisi marju juurde.

13. august

  • 1,5 liitrit viimaseid, varre otsas käärima läinud vaarikaid 
  • ja 2,5 liitrit vett


09. sept.
Kurnamisel oli mul juhtunud väike äpardus: see vana padjapüür, mida ma kurnamiseks kasutasin, rebenes. Püüdsin siis samal eesmärgil kasutada suhkrukotti, aga sealt ei tahtnud hästi läbi tulla. Kui öö otsa oli ära rippunud, proovisime pigistada ja tuli läbi küll. Nii siis saigi see ollus pigem sealt kotist läbi "lüpstud".
Viimasel ajal kumas läbi heleda pangeseina pinnale tõusnud sodi. Täna tegin lahti ja ennäe: 2,5 liitrit sodi tuli uuesti läbi kurnata. Juhtumisi jäi maasika-mustika veini suhkru lisamisel pisut üle. Eks ma siis surasin ca 3 liitrit seda ollust asemele.


28.07.2014
Üldiselt marjavein, aru saab, et marjadest, aga raske arvata, millest. Aga järlemaitses on vaarikas selgelt tunda.

No comments:

Post a Comment