Saturday, April 2, 2022

Isemoodi kali

  •  ~ 2/3 ulatuses täis mullune meekärg         kolmapäeval likku
  • 2 õlle- ja kaljaleiba                                    neljapäeval likku
  • ½ kilo espresso kohviube                          neljapäeval koos leivaga likku
  • laupäeval läbi sõela ja lapi.  Mõistlik on esmalt läbi sõela lasti ja teise ringiga läbi lapi. Veel mõistlikum  oleks olnud leib panna kohe mingi vana padjapüüri sisse. No alati unustan.
  • Kaljavirde kontsentraat
Keedan kogu kupatuse läbi.
Refraktomeetri näit enne kääritamist: 
BRIX 9,8 või SG 1,038
Virde kogus

Plaan lasta lager pärmiga toas soojas käima, pärast seda unustada maja alla keldrisse. Seal stabiilselt umbes +6ºC








Lallemand Diamond Lager kuivpärm 11g (Põhjakäärituspärm Saccharomyces pastorianus.)








14.06. Täna panin pudelisse. Keldris oli stabiilselt 10-12 kraadi. Märjuke oleks oma aruga ehk edasigi tiksunud, aga ma tahtsin jaanipäevaks vurtsu sisse saada. Panin siis pudelisse gaasi jaoks suhkrut 1/4 jag vähem. Ehk ei lähe hulluks kätte.

BRIX 4,1. Arvestuslik ALKO 4,7







No comments:

Post a Comment